W Polsce najczęściej szampanem (winem musującym) witamy gości weselnych i wznosimy pierwszy toast. Kieliszki podają kelnerzy na tacach lub stoją one na specjalnie przygotowanym stole przy wejściu. Szampana można podać także podczas krojenia przez Was tortu.
Aby wydobyć całą dobroć tego trunku należy pamiętać, by podawany szampan był mocno schłodzony. Jeśli chcecie serwować go gościom całą noc, można wstawić butelki do tzw. coolerów, które wypełnione lodem mogą stać na stołach.
Powrócimy do scenariusza, w którym witacie gości lampką szampana albo podajcie trunek podczas krojenia tortu. Gości możecie dodatkowo zaskoczyć formą podania czy przystrojenia kieliszka.
Zobaczcie sami!
 |
wpic.typepad.com
| |
 |
weddings.garretthubbard.com |
 |
www.personalcreations.com |
 |
imgfave.com |
 |
theweddingqueen.blogspot.com |
 |
bricklandingcc.com |
 |
www.thepeakoftreschic.com |
 |
www.mtbullerchalet.com.au |
 |
www.paulunderhill.com |
 |
allwellrents.com |
 |
www.macsliquors.com |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz