czwartek, 6 czerwca 2013

Food bary, czyli pomysł na weselne menu

Food bary, to po prostu oddzielnie przygotowane stoły z tematycznymi przystawkami czy potrawami.
Ważne reguły food baru:
- jedzenie musi być podane w atrakcyjny, estetyczny sposób,
- obowiązuje zasada "do ręki" lub na "jeden kęs"- porcje muszą być małe.
W tej chwili w Polsce królują stoły wiejskie z kiełbasą, smalcem i ogórkami, ale można też spotkać stoły rybne lub z przysmakami regionu.
Food bar, to świetne rozwiązanie na urozmaicenie weselnego menu, jednocześnie pomysł na atrakcje dla gości. Stoły można przygotować zgodnie z tematem przewodnim uroczystości bądź upodobaniami Młodej Pary. Dużym zainteresowaniem cieszą się candy bary, inne pomysły na weselny food bar to:
- francuskie sery
- sushi bar
- pasta bar- czyli makarony i sosy
- naleśniki
- bar sałatkowy
- owocowy raj
- fast food
- wegetariański bar
i wiele wiele innych.
Podoba Wam się ten pomysł?
Wykorzystacie go na swoim weselu?



















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz