niedziela, 2 lutego 2014

Naleśniki na weselu

W Anglii Pancakes Day, a we Francji Chandeleur, czyli święto naleśników! 2 lutego w Polsce obchodzi się Święto Ofiarowania Pańskiego, inaczej Święto Matki Boskiej Gromniczne, na zachodzie ta uroczystość kościelna powiązana jest z właśnie ze zwyczajem smażenia słynnych placków "crepes".

źródło: lucydylanweddings.com

Po takim wprowadzeniu, jasne będzie, jaki mamy dla Was pomysł na urozmaicenie weselnego menu.
Stacja- naleśniki!

Szczególnie polecamy stworzenie takiego naleśnikowego baru, parom, które spodziewają się na swojej uroczystości wielu małych gości. Dzieciakom na pewno spodoba się pomysł tworzenia własnych kompozycji i z pewnością takie menu przypadnie im do gustu.

Na naleśnikowy bar są 2 sposoby:
1. Może smażyć je kucharz i podawać na gorąco z wybranym przez gości nadzieniem. Coś w rodzaju "live cooking"
lub
2. Gotowe placki oraz dodatki- nutella, owoce, miód, bita śmietana w sprayu, syrop klonowy, dropsy i inne - ustawcie na oddzielnym stole, by goście mogli sami się obsłużyć.

Bon appetit!


 źródło: blog.hwtm.com

źródło: blovelyevents.com

źródło: casa-diseno.com

źródło: heygorg.com

źródło: mustardandsage.wordpress.com
źródło: ourloveinoctober.blogspot.com
blovelyevents.com

źródło: bettycrocker.com

źródło: dusa.co.uk

źródło: enrichedevents.ca


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz