Kolejny post z cyklu wesele 5 zmysłów. Na warsztat bierzemy smak! Jednoznacznie smak kojarzy nam się z menu, które planujemy podać na naszej uroczystości. Warto przed podjęciem decyzji umówić się z lokalem weselnym na degustacje, jeśli nie znamy tamtejszej kuchni i kucharzy, zazwyczaj wybrane przez Was dania są przygotowywane w ramach mini poczęstunku, wtedy możecie je ocenić i ostatecznie wybrać menu. Testowanie często zawarte jest w całkowitej cenie uroczystości. Dodatkiem do dań serwowanych mogą być specjalistyczne food bary np. candy bar czy bar sushi, o tym już pisaliśmy TUTAJ i TU, i TU :)
Rozpieszczać zmysł smaku na weselu mogą także podawane na imprezie trunki. Najczęściej spotykanym alkoholem na polskim weselu jest wódka, ale gościom można zaserwować również piwo, wino, whisky czy inne alkohole w formie kolorowych drinków. Fajnie, gdy na imprezie dajemy gościom wybór, ale nie oznacza to, że musimy przygotować wszystkie rodzaje alkoholi, lepiej tego unikać. Dlaczego? Dlatego, by zachować smak i nie doprowadzić do weselnej katastrofy. Ślub i wesele to uroczystości, które powinny być przygotowane ze smakiem inaczej po prostu z klasą. Faux pas mogą popełnić zarówno młodzi jak i goście...
blog.weddingpaperdivas.com |
Ciekawy artykuł. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń